Contact

Warmtepomp

Warmtepomp

Warmtepomp

Om uw zwembad te verwarmen kan u gebruik maken van een warmtepomp. Dit is de meeste effectieve manier om uw zwembad op te warmen. Het apparaat warmt het zwembad op met behulp van warmte uit de omgevingslucht. Omdat het een elektrische werkende pomp is kunt u, in combinatie met zonnepanelen, ervoor zorgen dat u het zwembad “gratis” verwarmd wordt. Dit in tegenstelling tot de traditionele verwarming via een c.v. en warmtewisselaar.  

Bij gebruik van een warmtepomp raden we bij PooLTec zwembadservice altijd aan om een frequentie gestuurde pomp te gebruiken in combinatie met een poolcontrol systeem. Dit om constante circulatie te hebben door de warmtepomp zodat deze het hoogste rendement kan halen. Doordat de circulatie constant is en dit gebeurt op een lage frequentie zal uw warmtepomp en uw zwembadpomp uiteindelijk minder energie nodig hebben om uw zwembad op temperatuur te houden. Bijkomende voordeel hiervan is dat de circulatie 24 uur per dag door loopt en uw filtratie dus ook optimaal gebeurd. Hiermee wordt de hogere investering voor de frequentie gestuurde pomp binnen de kortste keren terug verdiend.

TSA of warmtewisselaar

Een alternatief is een tegenstroom apparaat (TSA) ook wel warmtewisselaar genoemd, De TSA kan worden verwarmd met behulp van een CV ketel. Hierbij is het rendement lager dan bij een warmtepomp maar is de warmte wel directer. Dit kan interessant zijn wanneer u uw zwembad zeer snel wilt opwarmen. Bijvoorbeeld wanneer u op een winterse dag uw zwembad binnen korte tijd op temperatuur wil hebben. Uiteraard is een combinatie met warmtepomp en CV ketel/TSA, ook mogelijk.

Heeft u interesse in een van de bovenstaande manieren om uw zwembad te verwarmen? Vul dan ons contact formulier in.

Contact


PoolTec zwembadservice

Elektraweg 29
4338 PK Middelburg
Bezoek alleen op afspraak

Telefoon: 06 30 26 03 22

E-mail: info@pooltec.nl
Ontwerp en realisatie: Wigman van Dijk
envelopephone-handsetcrossmenuchevron-downchevron-leftchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram